Aljoša Skok

kp-50Aljoša Skok je obetaven atlet. Atletiko je pričel trenirati pred dvema letoma, njegova trenerka pa je Saša Prokofjev Aleksandro. Sprve je bila njegova disciplina skok v daljino. Vendar je zaradi poškodbe kolena skoke opustil in prešel na šprinte. Sedaj trenira in tekmuje v teku na 60 m, 200 m in 300 m. Trenira 4x tedensko po uro in pol.

V šolskem letu 2012/13 je v Kopru na finalu državnega osnovnošolskega atletskega posamičnega prvenstva med mlajšimi dečki osvojil naslov državnega prvaka v teku na 60 m. Z rezultatom 7,60 sekunde je bil za 14 stotink boljši celo od državnega rekorda, a zaradi premočnega vetra v hrbet rekord ni bil priznan. Naslov državnega prvaka v teku na 60 m je osvojil tudi na državnem dvoranskem prvenstvu za pionirje in pionirke U14, 20.1.2013 v Ljubljani, kjer je poleg omenjenega naslova osvojil še naslov državnega podprvaka v skoku v daljino.

at20

Odlične rezultate dosega tudi v letošnjem šolskem letu. Na finalu državnega osnovnošolskega atletskega posamičnega prvenstva v Kopru je osvojil naslov državnega podprvaka v teku na 60 m starejši dečki in v štafeti 4×100 m, na državnem prvenstvu pionirjev U16 v Celju pa je postal dvakratni državni prvak in sicer v teku na 100 m in v štafeti 4×100 m.

Vzornik mu je Usain Bolt. Poleg atletike ga navdušujeta še nogomet in moto GP. In kakšni so njegovi načrti za naprej. Še naprej bo pridno treniral in poskušal izboljšati državni rekord. Želja pa mu je, da bi se nekoč uvrstil tudi na olimpijske igre.