Žan Skok

at05Na šoli imamo še enega obetavnega atleta, Žana Skoka. Atletiko je pričel trenirati pred 4 leti. Zanjo se je navdušil preko gledanja atletskih prenosov na TV. Trenira 5x na teden po uro in pol pri trenerki Saši Prokofjev Aleksandro. Njegova najljubša disciplina je skok v daljino, tekmuje pa tudi v teku na 60 m.

Od tekmovanj sta se mu najbolj vtisnili v spomin atletski mnogoboj v Radovljici, kjer je zasedel 2. mesto in letošnje finale državnega osnovnošolskega atletskega posamičnega prvenstva v Kopru, kjer je med starejšimi dečki osvojil 3. mesto v skoku v daljino in 2. mesto v štafeti 4×100 m. V daljini takega uspeha ni pričakoval; njegova želja je bila uvrstiti se v finale med 8 najboljših. Pravi, da so za dober skok odločilni dobra psihična pripravljenost, veliko pa je tudi odvisno od vetra in tehnike.

Njegovi vidnejši rezultati so še osvojitev 1. mesta v štafeti 4×100 m in 3. mesta na državnem prvenstvu pionirjev U16, 28 in 29.6.2014 v Celju, 4. mesto na atletskem mnogoboju v Novi Gorici, 4. mesto v šprintu na 60 m v Kopru in 5. mesto v šprintu na 60 m na državnem dvoranskem prvenstvu za pionirje in pionirke U14, 20.1.2013 v Ljubljani.

Športniki so izpostavljeni tudi različnim poškodbam. Sam resnejših poškodb do sedaj ni
imel, bilo pa je nekaj težav s hrbtom at10na začetku leta. Vzornika sta mu Usain Bolt in Aleksandr Menkov, ruski skakalec v daljino.

Kaj pa njegove želje, sanje, načrti? Želi obleči dres slovenske reprezentance in se s športom tudi profesionalno ukvarjati, nato pa postati trener ali fizioterapevt.